上星期同個好耐冇見嘅中學同學諗住去飲杯野聚下舊,咁因為佢喺尖沙咀做野,話同事覺得呢間bar restaurant唔錯,所以就揀咗呢間。咁我哋就坐室外位,因為可以睇live band show 同埋佢要食煙 環境其實唔錯,可以望到海旁晚景,同埋裝修係有啲復古風,暗暗地燈配木製檯凳咁,不過夏天坐出面就真係有啲熱,佢有幾把大風扇吹住但都冇咩作用因為吹出嚟都係熱風,同埋有一,兩檯人食shisha,而重點係我不慎著咗長裙咁坐低就即刻叫咗兩杯酒之後就叫咗份水牛城雞翼,雞翼整得幾好食,外脆內嫩,仲有兩款醬汁,紅色係辣嘅有少少tabasco味,淡黃色果隻就有少少芝士味嘅蛋黃醬,個人就鍾意後者多啲,朋友鐘意食辣就鐘意紅色之後就到main dish,我就叫咗半份ribs,ribs 整得十分好食,肉非常淋好易切,醬料香但偏咸,不過飲啖啤酒中和返又唔錯,粗身薯條炸得香脆金黃,都值得推介朋友叫咗3成熟肉眼扒,俾咗一舊仔我食,個人覺得有少少韌,朋友都話唔易切,不過味道就ok,我就覺得生咗少少,不過朋友又一向鐘意食生啲,咁就覺得冇問題,不過不失,仲話個配醬唔錯添

咁坐低就即刻叫咗兩杯酒

2015-05-29
$300 (Dinner)