2021-01-31
姐姐無端端問我哋食唔食糖水,做妹妹嘅梗係話食啦😆於是我地就喺foodpanda叫咗松記糖水店既外賣啦。今次我哋叫咗五樣嘢,分別係芋頭紫米露、兩碗芒果紫米露、楊枝甘露同埋糖不甩。佢啲糖水真係樣樣都好足料,滿滿一碗🥣🎈糖不甩佢嘅糖不甩湯圓好大粒,糖粉同花生都好多,湯圓煙煙韌韌好好咬,不過我都係鍾意地茂館既糖不甩多啲,因為佢有得再額外加糖粉同花生。🎈芋頭紫米露(加$8要多四粒芋圓)紫米非常多,加咗椰奶之後更香滑,有五塊芋頭,而且非常大舊,老實講,我冇諗過佢啲芋頭咁大舊,以為係細細粒嗰種,我食左一兩舊已經好飽,反而希望佢少啲芋頭多啲紫米,而芋圓佢俾咗八粒,但係佢既芋圓只可以話普普通通,唔太特別而我嘅屋企人就話楊枝甘露係一如以往嘅好食,芒果紫米露就普普通通。我覺得如果要外賣糖水嘅話,松記都係一個方便之選,不過芋頭紫米露我就真係未必再嗌啦😅
佢啲糖水真係樣樣都好足料,滿滿一碗🥣
🎈糖不甩
🎈芋頭紫米露(加$8要多四粒芋圓)