次次經過呢層都勁想試呢間餐廳,今日同媽媽撐枱腳,佢話要扮後生叫我帶佢去食啲打卡嘅餐廳,第一時間就諗起試呢一間!雖然喺正中間半開放位置,但係成個環境都好舒服,木系清新嘅設計,仲有啲小植物圍繞着,營造出田園風格👉🏼濟州柑橘🍊乳酪 $68酸酸甜甜嘅乳酪幾好飲,每一啖都有柑橘嘅味道👉🏼熱飄浮棉花糖朱古力咖啡 $52一飲入口係好滿足嘅肥仔朱古力🍫,朱古力同咖啡嘅濃度都高,仲有粒棉花糖,邪惡👿👉🏼南瓜🎃芝士沙律 $72南瓜入口可以再軟糯啲,粒狀嘅芝士,幾鐘意佢嘅醬,好似有啲蜜糖🍯味🧐,如果多少少醬,或者有一杯仔比人自己加會仲好👉🏼韓國蜆肉紫蘇飯 $118唔好以為鋪平咗好少飯,呢碟飯夠晒我哋兩個食,味道少少甜辣,仲拌入咗我好鐘意既紫蘇葉,好香芝麻油味,會忍唔住一啖接一啖。反而蜆肉比較鹹,一定要撈埋飯一齊食先得,下次可以試下燒黑毛豬個款👉🏼蜂巢無花果窩夫🧇 $188比我想像中好食!近排要減磅嘅我諗住淨係食一啖,點知停唔到口,無花果醬有淡淡蜜糖嘅香味,加埋軟滑唔太甜嘅忌廉,外脆內鬆軟、有蛋香嘅窩夫,好食過好多甜品鋪呢間餐廳嘅飲品、咸食、甜品都唔錯,最衰就係全部都要單叫,無 lunch set 或者下午茶

👉🏼濟州柑橘🍊乳酪 $68

酸酸甜甜嘅乳酪幾好飲,每一啖都有柑橘嘅味道

👉🏼熱飄浮棉花糖朱古力咖啡 $52

👉🏼南瓜🎃芝士沙律 $72

👉🏼韓國蜆肉紫蘇飯 $118

👉🏼蜂巢無花果窩夫🧇 $188

呢間餐廳嘅飲品、咸食、甜品都唔錯,最衰就係全部都要單叫,無 lunch set 或者下午茶。不過都可以encore!