2022-10-30
時代廣場新店,拜會一下,原來L集團,想起該食店的空調,此間是否有改進? 裝修走沉實典雅風,即無大水晶燈,無華麗煊煌氣派,也是另一種幽雅體會。特色茶具,吸引我,會加分。 黑魚子豚肉北菇燒賣$68,黑魚子就给我高檔及有期望,但好一般燒賣, 魚子無卜卜感且冇鮮味,肉又唔彈甜。 鮑汁煎米粉$188,貪佢最平及簡單,盛載鮑汁的器皿上枱有氣派黃底中式纏枝花纹, 鮑魚汁味一般,煎米粉都係一般,香口,無突出過粉之處 懷舊豆沙蘋葉棵$48,名字吸引以為有乜特別,其實係茶棵,我喜歡,但弊過一般糯米糍, 一pat嘢, 應該冇溝個其他粉,單一糯米粉,紅豆蓉就好好味嘅,蘋葉無香味,表面看跟蕉葉分別不大? 用openrice訂枱,用openrice pay 有$40減。