同事係Pizza Hut會員,佢七月生日🎊,月尾先發現有啲生日優惠卷仲未用,所以呢日午餐就決定喺度搞掂。餐廳環境其實好闊落嘅,不過呢個時世可以的話都係買外賣好啲。堂食同外賣餐牌唔同,但門口只放咗堂食午市餐牌😅。要量完體溫入到餐廳,店員知你買外賣,先有外賣餐牌睇...。我建議放返一個喺門口好啲🙏🏻。點完餐後大約等15分鐘就有得拎,食物熱辣辣焗出嚟,店員禮貌OK,整體服務算唔錯👍。由於我唔鍾意食Pizza🍕,所以我哋叫咗兩個一人意粉餐,再追加咗份小食。依個份量足夠二人開P,即係夠食有突,非常豐富🤤。J6.海鮮寬條麵($67),我記得細細個嗰陣食好正,但奈何之後再幫襯覺得好貴,唔捨得食。外賣好似平啲,哈哈。寬條麵上面鋪咗大量海鮮,包括蜆肉、🦐蝦肉、蟹柳、魚肉同🦑魷魚等,勁足料。醬汁係蒜蓉牛油白汁,頗Creamy同惹味的。J7. 千層肉醬闊麵($67),估唔到外賣千層麵個賣相都幾好,本身驚真係會好似堆肉醬咁混埋一齊🍝。千層麵外圍加配咗啲薯蓉🥔,肉醬層就釀滿喺闊麵中間,份量恰到好處,味道亦唔會過酸。題外話,肉醬係混合牛肉同豬肉的。依款Pasta比較飽肚,啱男仔食。個人餐跟配嘅指定小食係一件芝士肉
海鮮寬條麵
千層肉醬闊麵
芝士肉醬窩夫
個人餐跟配嘅指定小食係一件芝士肉醬窩夫,呢個組合幾特別,兼且搭調。窩夫甜甜哋,配埋鹹鹹嘅🧀芝士肉醬幾好食,好味過薄餅,但食一件已經好滯下。
蘑菇忌廉雞湯
蘑菇忌廉雞湯(+$5),五蚊有個湯都幾抵嘅,但套餐應該包埋至啱數囉!忌廉湯夠濃郁,一啲都唔稀,仲有唔少🐔雞肉同蘑菇。
辣味雞翼拼迷你腸
辣味雞翼拼迷你腸(+$33),半價先值得加配,正價不了。雞翼同腸仔各有四件,脆皮腸其實都唔太細條嘅,雞翼就夠辣幾正🌶。
總括嚟講,其實我近年好少食Pizza Hut,因為多數食佢嘅副線,性價比高啲嘛。不過原來主品牌又真係好食啲😋,今餐樣樣都唔錯。我哋用優惠卷減咗$100,如果唔減每人大約$80,價錢中規中矩啦。
2020-07-31
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$80 (Lunch)
海鮮寬條麵
千層肉醬闊麵