2018-07-15 126 views
以前好流行食台灣雞扒,而韓國嘅炸雞隨着韓國電視劇同電影嘅興起,食韓國炸雞飲啤酒都流行左一段時間,可能我成日睇韓劇,所以我時不時都會想食韓國炸雞。今日好想食韓國炸雞,於是落去買外賣,外賣唔算等左好耐,等左大約15分鐘,咁就可以食得啦。果味蒜香烤雞$185外賣同堂食食差唔多,一打開錫紙已經有一大陣好香嘅蒜蓉味,令我已經流晒口水,脆卜卜嘅外皮入面啲雞肉好juice,雞好香脆,我平時都唔係好鍾意食雞鎚,今次我連雞鎚都食埋,我覺得呢間韓國店連鎖店嘅炸雞係香港炸雞美味指數都數一數二啦。香辣炒年糕$120除咗炸雞,佢啲小食我好少食,所以今次都叫咗一份香辣炒年糕。不過$120又真係幾貴,食咗一啖麵,哇!好辣啊,不過年糕就好煙韌,好軟,好好食,但真係太辣,食唔到辣嘅朋友原味啦。

果味蒜香烤雞

果味蒜香烤雞$185