2022-09-30
之前都有食過呢間【初芋】但當時只有甜品+飲品🥤(可能岩岩新開🤷🏻♀️)而家已經有埋熟食小食及飯,同埋甜品飲品都多咗好多款式😍所以約埋朋友去旺角食個lunch+tea,之後再行下街😊🔸特選台式滷水拼盤 $128入面有9款小食:豬耳、鴨腎、鴨血、花枝丸、無骨鳳爪、雞蛋、豆腐卜、枝竹、蓮藕,樣樣都想食嘅你,呢款最啱你!冷盤係無骨鳳爪、雞蛋🥚無骨鳳爪食落真係好方便,而且係滷得好入味!其他就係熱食,我特別鍾意花枝丸、鴨血,花枝丸好彈牙,鴨血爽口及香!🔸重量級冰極芋圓鍋 $128有三色經典芋圓、配一款糖水底,我揀咗🥥椰汁初芋露,味道淡淡地有芋香味!如果想要濃味啲嘅可以揀楊枝甘露~入面配料有十款:白桃果凍、荔枝果凍、椰子布丁、芋泥、紅豆、仙草、椰果、寒天珠、桃膠、蘆薈,好多口感😋重點~芋圓有大約8-10粒,都好煙靭,但唔夠喉😅🔸3.6綿綿星球-紅莓谷(草莓味)$78/$118叫咗個2人份好大份,仲有係咁噴煙,打卡一流📸表面個層冰係用日本3.6牛乳整,所以好香奶味~裡面有彩蛋,原來入面有曲奇碎、寒天珠、椰果、雪糕🍦份量真係好大,食完好飽^_^🔸甘露仙草冰雪 $48頂層有芝士,中間係沙冰楊枝甘露,所以會
但當時只有甜品+飲品🥤(可能岩岩新開🤷🏻♀️)
而家已經有埋熟食小食及飯,同埋甜品飲品都多咗好多款式😍
所以約埋朋友去旺角食個lunch+tea,之後再行下街😊
🔸特選台式滷水拼盤 $128
🔸重量級冰極芋圓鍋 $128
重點~芋圓有大約8-10粒,都好煙靭,但唔夠喉😅
🔸3.6綿綿星球-紅莓谷(草莓味)$78/$118
🔸甘露仙草冰雪 $48
頂層有芝士,中間係沙冰楊枝甘露,所以會淡味啲,底層係仙草!
🔸甘露椰香冰雪 $48
同上面個款一樣味,但係底層係椰香啫喱,有口感而且好有椰香味!夏日炎炎飲佢一流,解暑🔥