2024-05-21
已經好耐無黎過深水埗 對上一次黎同今次黎都系甘岩做野經過😆 呢個地方一直俾我既感覺都系一個可以品嚐麵食 小食等等經濟便捷 但又簡單滋味既地方😙呢間「聚來車仔麵」眼見系由屋企一家人經營 主打一個家的味道🥰 雖然門面叫車仔麵 但其實佢一間多元化既餐廳 👍🏻自選車仔麵 $45因為自選既餸都吾同 所以每碗價格都會吾同😆 我地嗌左 香辣魷魚 雞翼尖 同 咖喱魚蛋 配油麵🍜 魷魚爽口彈牙 ; 雞翼尖夠入味 ; 咖喱魚蛋大大粒😙 中意加埋佢個秘製辣醬🌶️招牌鮮煎餃子 (8隻) $45入門既時候已經見到佢地系度親身包緊😍 我地嗌左八隻都系韭菜餃🥟 餃子既肉餡量非常多 一口咬落去仲會爆汁添🤤煎釀三寶 $27當日既三寶有青椒 茄子 豆腐😙 每一款都釀滿魚肉 經過香煎後 非常香口惹味😉爆漿阿華田西多士 $40呢個系我超級期待既🤩 我地仲加左$2 配朱古力榛子醬系入面做夾心🍫 西多士上灑滿左超多阿華田粉 然後切開就系澎湃既流心阿華田漿 再加埋朱古力榛子醬 每一啖食落口都系超級濃郁既朱古力味 超邪惡啊😈
自選車仔麵 $45
招牌鮮煎餃子 (8隻) $45