2022-04-08
-又係一間唔近地鐵站嘅Cafe😂 佢嘅位置喺荃灣站同大窩口站中間,係個細細嘅商場入面一間細細嘅鋪,目標應該坐到15人左右😛 星期六嘅12點嚟到,都幾乎坐滿👍🏻-😋 比利時窩夫 ($75)👉🏻 雖然佢個名叫比利時窩夫,但係其實係個全日早餐,入面除左有窩夫、三文魚炒蛋、司華力腸、法蘭克福腸、煙肉,同埋沙律菜,係個飽足感十足嘅早餐 (我最後係食唔晒😂)👉🏻 所有嘢都正常發揮,覺得最好食係個三文魚炒蛋,三文魚同蛋嘅比例非常好,識落好有層次感,唔會有一邊特別搶味👉🏻 另外窩夫嘅口感係少脆,我自己個人就偏向鍾意食脆卜卜嘅窩夫👉🏻👈🏻 不過食落都香嘅,配埋蜜糖,都很不錯嘅🥰-😋 英倫熱香餅 ($75)👉🏻 其實佢同比利時窩夫最大嘅分別就係窩夫轉咗做熱香餅🤣 同埋個炒蛋冇咗三文魚😌👉🏻 個熱香餅上面有個哈哈笑圖案,非常IGable🤣 食嗰陣個人心情都不自覺好起來😍 但係熱香餅嘅味道就比較黏口,唔係我鍾意嘅口感,個人都係鍾意窩夫多啲🙈-🙋🏻♀️ 其他說說👉🏻 講真呢度就唔係真係坐得好舒服,唔係預你坐低傾偈嘅Cafe,不過以價錢同味道來講,算係幾抵食👍🏻 另外小店就係滿滿嘅人情味,服務態度好好🥰👉🏻 除咗
😋 比利時窩夫 ($75)
😋 英倫熱香餅 ($75)
🙋🏻♀️ 其他說說
👉🏻 除咗我呢兩款全日早餐,佢仲有另外五款唔同嘅全日早餐,另外仲有意粉、漢堡等等,我淨係睇個Menu都睇咗好耐😂 算係一間非常有誠意嘅小店👍🏻