2022-10-01
越光米 6 sidesBrunch set 我叫左6個唔同小菜,有選擇困難症下,最後揀左叉燒,黑松露炒蛋,菇類沙律,味噌茄子,調味過嘅包kale,同蟹膏醬。發現份量比想像中多,開頭以為會唔飽,點知全部一份加埋就超級飽!黑松露炒蛋有香濃黑松露味,食食下覺得想refresh就加菇沙律;味噌茄子醃得好濃味,好有日本味道,而最特別又一定蟹膏醬,估唔到佢係有蟹味之餘,又有薯泥係下面,係非常綿滑!Bakery 5 Sides呢份揀到好似係酒店食早餐buffet咁,可以食晒想食嘅野~朱古力丹麥包做到一絲絲感,烘熱左脆脆地又有朱古力咬下,感覺特別,再搽D橙味Jam,酸球甜甜,食落幾夾!半隻燒春雞超大份,烤到好香香草味,皮薄又脆,加埋成份雞,食雞都飽了。然後叫左Granola Greek Yoghurt,yoghurt上面有脆脆米,令成件事唔會太單調~焗薯仔粒,唔係就咁焗完就算,食得出加過調味,剛焗完都有脆口感,加少少鹽調味已經好夠!
Bakery 5 Sides
呢份揀到好似係酒店食早餐buffet咁,可以食晒想食嘅野~