2021-05-31
喺葵芳逛完街就去咗新都會個邊搵食,見到呢間西餐廳裝修幾特別,偏向田園風;而且見餐牌有好多晚餐精選組合套餐選擇,都幾吸引,所以就決定係呢度晚飯。.我地揀左組合A+B $238,另外仲會送自選小食一份,幾抵食。.A: 匈牙利鵝肝意大利飯 (另加$28)鵝肝口感軟滑無渣,入口溶化,而且一點也油膩。意大利飯粒粒分明沾滿了醬汁,軟硬適中,煙靭有咬口。.B: 香草牛油汁伴本菇燒春雞這個香草牛油汁非常香及鮮甜,薯角點上香草牛油汁,別有一番風。燒春雞烤焗的時間及溫度掌握得很好,外表金黃色,帶有少少微脆,肉質嫩滑。.小食拼盤 (附送)入面有雞塊,薯角,炸魚,炸蝦,新鮮炸起熱辣辣,好香口。另外,仲配上沙律醬作醬料,酸酸地幾醒胃。.跟餐本身包咖啡或茶,不過我哋見啲飲品都好吸引,所以就升級飲品每杯加$12。- 薄荷朱古力沙冰濃郁的薄荷味,再配上朱古力沙冰,好啱夏天飲,非常解渴。- Rose Lychee Mojito (rose, lychee and mint)荔枝味濃郁,而又不會蓋過玫瑰味,入口清新,加上紅紅地嘅漸變色好靚。
A: 匈牙利鵝肝意大利飯 (另加$28)
匈牙利鵝肝意大利飯
B: 香草牛油汁伴本菇燒春雞
香草牛油汁伴本菇燒春雞
小食拼盤 (附送)
小食拼盤
小食拼盤
- 薄荷朱古力沙冰
濃郁的薄荷味,再配上朱古力沙冰,好啱夏天飲,非常解渴。