今日係油塘行街,諗下夜晚食咩既時候就見到原來蟹仙係鯉魚門都開左間分店,仲要係碼頭個邊,就一於再去試下喇味食野,先食個靚景先,依到既海景不得了,絕對係靚一靚既打卡位,出面仲有個露台可以坐低飲野睇景吹海風。我地揀左尊貴海鮮套餐,店員話海鮮都係由老闆親自挑選,品質保證,而我地由店員負責蒸海鮮,全程等食,佢由淡味海鮮開始蒸,赤蝦、翡翠螺、鮑魚、直到最後食蟹,再由海鮮既精華煮粥。好值得講既係赤蝦好新鮮,野生既青口同平時食既好唔同,而扇貝好幸福地由老闆加左蟹醬,將原本的味道昇華幾倍,而龍蝦肉質彈牙,啖啖肉,蟹都係肉質飽滿,膏都好多,值得一試最後既甜品都好味,椰汁唔會好甜,係夏天黎講,真係想一碗接一碗。

Type of Meal
Dinner