2020-06-20
今日有遠征入咗屯門返工 收工時見到呢間食點心嘅舖頭 門口個設計都幾有特色 所以就拉咗我同事同我入去食埋晚餐先返屋企喇😺點心嘅數量唔算太少 款式都幾啱我嘅口味 其實有好多樣嘢都想試㗎 不過個胃就唔係咁大喇 嗌咗幾樣推介點心😛家鄉咸水角 咸水角炸到脆卜卜 但係唔會油林林 層皮都唔算好厚 咬落口都幾煙韌🙊鮑魚燒賣皇 平時飲茶比較少見 所以就即刻帶咗嚟食 鮑魚咬落口一啲都唔韌 燒賣就啖啖都食到蝦肉 食完都幾滿足🐷鮮蝦腐皮卷 呢個係我好鍾意食嘅點心之一 🦐 雖然望落去佢嘅腐皮唔算太厚 但係全層都炸得好鬆脆 而且裏面個餡都算足料灌湯小籠包 呢碟就比較難夾到 由於小籠包放咗喺錫紙碟仔上面 一用力夾起 就好容易穿咗流晒啲湯出嚟 味道都okay嘅 不過一夾就穿有啲唔開心囉😫黑金流沙包 外表就夠晒高貴 食落都好唔錯㗎🤤 流沙唔會太甜 又夠晒流心 好推介大家食呢個👍🏻北菇滑雞飯 雞嘅份量鋪滿飯面 雞肉唔會好鞋 係一個好足份量嘅盅頭飯🤓 另外豉油會喺枱上提供 可以自行調校豉油嘅份量 啱晒鍾意唔太鹹嘅我😂整體嚟講 呢間餐廳嘅食物都幾有水準 下次又入嚟屯門開會 可能都會再返兜😗