2020-01-19 100 views
今日同同事去上環辦單,諗住好快搞掂啦!點知話要等,最快都個半鐘, 咁我地冇可能係條街到企架,咁就周圍睇下有咩食啦!點知比我地發現左呢到竟然有間車仔麵店,門面好光好闊落,我見環境唔錯就入去座低食, 慢掂有大把時間 🤣見完餐牌就超肚餓了,呢到竟然有麻辣鴨血, 唔洗講啦!見到一定點, 仲有個名好得意千杯不醉雞翼, 咖哩魚旦和豬皮,大佬洗唔洗咁正竟然用陳皮魚旦呀!叫左一碟生菜, 一人一碗麵。我果碗 腐竹,紫菜,蟹棒,豬大腸,牛肋條,豬軟骨 黑松露雞肉水餃配粗麵。同事那碗 蘿蔔,鹵水蛋, 蠔油炆花菇,魚皮餃 ,午餐肉,五香肉丁,豬大腸, 香菇雞肉水餃 配油麵。呢間店我們好鍾意佢的黑松露雞肉水餃和香菇雞肉水餃因為係佢地親手做的,咬落皮夠薄入面肉汁爆開好香。 豬大腸亦係我們最愛, 其他材料都算份量, 下次我會再來叫d 今次未食過的餸。