2018-01-27 77 views
哈哈….今日無煮飯落街食飯, 附近有間餐廳門面有D似西日式FEEL, 但入面係食中西式的, 我地叫左個3人套餐, 非常抵食, 首先每人有一個中湯, 今日係冬瓜紅羅白湯, 清熱得黎又有D滋潤, 啱哂而家呢D天氣, 而且用料十足, 讚!!首先我地選左個蒸魚, 係倉魚, 非常大條, 夠哂新鮮, 啖啖肉, 肉質夠滑, 而且味道剛好, 不會過咸.呢個係醬爆茄子肥牛煲, 茄子大大條, 一D都唔覺油, 而且仲煮得夠淋身, 入哂味, 正!! 肥牛唔會好厚, 又唔會硬, 味道恰當, 熱辣辣, 送飯一流.跟住仲炒左個豉椒炒花甲, 新鮮之餘沒有沙, 都算厚肉架, 夠哂鍋氣, 好野味, 雖然係套餐, 但份量一D都唔少, 好抵食!!有魚有肉, 仲有海鮮, 點少得菜呢, 呢個係紀子上湯浸白菜仔, 紀子夠哂正氣, 除左白菜仔還有粉絲&雜菇. 菜係只定會有既, 咁咩菜就睇大廚發辦啦, 哈哈…..

2018-01-22
Type of Meal