2020-09-24 62 views
🔸豐鍋招牌麻辣雞煲半隻 $188🔸頂級安格斯牛小排 $198🔸即炸紫菜響鈴 $42🔸手工即炸魚皮 $53🔸餃餃陣 $92🔸雜菜籃 $75🔸大檸樂 $35🔸烏梅汁 $42-今日同朋友戚起條筋好想食雞煲,就求其入咗間門面見幾大幾靚嘅雞煲專門店。諗住兩個人叫半隻雞煲,再散叫少少配菜就夠,點知上枱睇到半隻雞嘅雞件都好多吓,又大舊!我哋叫咗小辣,所以覺得麻味好突出,覺得下次可以挑戰中辣𠻹啊!🌶🌶雞精講返啲雞先,件件都好有肉,唔會取巧用啲又瘦又細隻嘅雞,所以食完啲雞都飽咗六、七成。仲要讚下呢度嘅服務好好,有店員專人幫你翻炒雞煲、得閒行過會問你駛唔駛加水、又好勤力收枱上嘅吉碟。食完啲雞之後加湯底就打邊爐,安格斯牛小排油脂雪花分佈得好均勻,唔會切得太薄好似食空氣咁,而且有牛味。餃餃陣有四種唔同嘅餃子、雲吞,每款兩粒,啱晒眼闊肚窄嘅我哋。炸魚片好少見地係成塊完整嘅魚皮,好脆好香口。而響鈴都係新鮮即炸,上枱熱辣辣同埋勁脆,好正囉!
🔸豐鍋招牌麻辣雞煲半隻 $188
🔸頂級安格斯牛小排 $198
🔸即炸紫菜響鈴 $42
🔸手工即炸魚皮 $53
🔸餃餃陣 $92
🔸雜菜籃 $75
🔸大檸樂 $35
🔸烏梅汁 $42

炸魚片好少見地係成塊完整嘅魚皮,好脆好香口。

而響鈴都係新鮮即炸,上枱熱辣辣同埋勁脆,好正囉!