🌸同朋友去海港城食飯,諗住食Lady Nara 嘅tea set,點知原來做到7月31已經完左,暫時無tea set 。不過原來其他食品都好正🌸餐廳以花花同粉紅色佈置,啱晒打卡,好好彩可以安排到窗邊海景靚位🍔軟殼蟹和牛漢堡配薯條 $178餐廳好貼心提供開二嘅服務,share食好方便軟殼蟹炸得超級酥脆,都好多肉。和牛超級厚身。包底面都加左牛油,食落非常香口。薯條份量都好多,粗身薯條炸得夠乾身香脆🍝冬蔭煙肉忌廉意粉 $128加左冬蔭嘅忌廉意粉會食到淡淡冬蔭酸味,中和左忌廉同芝士肥膩感覺。意粉比較多汁。不過我會期待冬蔭公味再濃d🥞紫薯香芋班戟配雲尼拿雪糕 $88黎Lady Nara點可以唔食甜品,呢個超級igable, 三層班戟疊高加上雲尼拿雪糕,再淋上紫色嘅香芋醬。周邊圍左粉紅色糖絲,椰肉絲同花生碎。班戟比較厚實,記得要同朋友share,唔係實肥死🥥鮮椰子沙冰 $55用上鮮椰子,第一次試到沙冰加埋珍多一齊搾。口應綿密,咁熱真係一定要飲番杯沙冰解渴🫖Rooibos Tea $40餐廳比較少有,好鍾意茶香夠濃,甘甜但唔會苦澀

🍔軟殼蟹和牛漢堡配薯條 $178
餐廳好貼心提供開二嘅服務,share食好方便
薯條份量都好多,粗身薯條炸得夠乾身香脆

🍝冬蔭煙肉忌廉意粉 $128
冬蔭煙肉忌廉意粉

🥞紫薯香芋班戟配雲尼拿雪糕 $88

班戟比較厚實,記得要同朋友share,唔係實肥死
紫薯香芋班戟配雲尼拿雪糕

🥥鮮椰子沙冰 $55
鮮椰子沙冰

🫖Rooibos Tea $40
餐廳比較少有,好鍾意茶香夠濃,甘甜但唔會苦澀
Rooibos  Tea
冬蔭煙肉忌廉意粉