2020-05-19
ᴄʜᴀ ᴄʜᴀᴀɴ ᴛᴇɴɢ💛.每次喺旺角行街經過 都見到好多人排隊🧐早啲去 就唔洗等位同冇咁迫🤪啲嘢食真係相當抵食 碟碟都勁滿 份量十足🤩不過服務態度就真係比較差☹️.蕃茄湯排骨粒通粉 + 西班牙奄列🍳 $45 每次去茶餐廳都一定係食全日特餐🍴最鐘意就係蕃茄湯🍅估唔到呢到咁足料 有勁多配菜仲有半個蕃茄喺入面😍湯底唔太酸 係甜甜地帶辣嘅羅宋湯🧐佢似係用左豬軟骨唔係排骨 一啲都唔鞋口😋第一次食西班牙奄列 幾特別😛入面有茄汁豆同埋廚師腸🙈蛋唔算太滑 不過配埋包食真係好正💓牛油方包(一開二嘅薄切方包🍞)+$1可以轉多士(半塊厚切方包)麵包一定要烘到脆卜卜窿窿地先正🤩.咖哩豬頸肉飯🍛 $45豬頸肉真係好厚切又夠大塊 飯又夠多😍四十幾蚊一碟 真係好抵食‼️我妹一個人食唔晒 所以我食埋佢🤫第一次見豬頸肉係成舊上 唔係一片片🤣不過可能因為太大舊 煎得唔夠香🥺食落冇平時一片片咁好食🙈肉質雖然好嫩滑 但係偏肥 食得多都真係幾膩🤢咖喱汁都幾多 建議可以叫佢少汁🤏🏻.鮮茄豬扒飯🍅 $46豬扒相對冇豬頸肉咁大件 佢比較薄身 不過都差唔多成隻碟咁大🤤肉質都好腍好嫩😚但係都係煎得唔夠香😫茄汁嘅蕃茄味唔太濃 太多芡汁😪
蕃茄湯排骨粒通粉 + 西班牙奄列🍳 $45
咖哩豬頸肉飯🍛 $45
鮮茄豬扒飯🍅 $46
豬扒相對冇豬頸肉咁大件 佢比較薄身 不過都差唔多成隻碟咁大🤤肉質都好腍好嫩😚但係都係煎得唔夠香😫茄汁嘅蕃茄味唔太濃 太多芡汁😪不過可能啲汁係凍嘅 所以冇整到啲飯淋晒一pat pat 好過咖喱汁😎