2024-07-21 278 views
最近去咗堅尼地城嘅津津食店,試咗幾款推介菜式,分享下。**咖喱牛腩飯**:牛腩炆得好軟腍,咖喱汁唔算好辣,但夠香,幾夾飯。唔算驚艷,但係一個穩陣嘅選擇。**咖喱牛舌飯**:牛舌煮得幾嫩,厚薄適中,咖喱味道OK,不過略嫌咖喱汁偏稀。整體嚟講,都係唔錯嘅。**生牛肉湯河粉**:湯底清甜,牛肉片好薄,放入湯裡面浸一浸就啱啱好,仲保持到牛肉嘅鮮嫩。食落去感覺幾舒服,係一個簡單但令人滿意嘅選擇。**豬排**:豬排煎得外脆內嫩,唔會太乾,加埋胡椒鹽,味道唔錯。不過就無特別突出嘅地方。總括嚟講,津津食店嘅出品算係穩定,價錢合理,份量都夠。唔算話特別驚喜,但係一個可以回頭嘅餐廳,特別係鐘意食咖喱嘅朋友,可以試下佢哋嘅咖喱牛腩同牛舌飯。
最近去咗堅尼地城嘅津津食店,試咗幾款推介菜式,分享下。

• 咖喱牛腩飯