2017-06-30 448 views
一大班人出去食飯,人多口雜,各有意見。為左滿足各位既喜好,只好選擇打邊爐,任飲任食,自己叫自己喜歡的,大家一定不會反對。加上好耐無食過雞煲,順便可以一煲兩食,先食雞煲後打邊爐。門口放左個兵馬俑室內裝修簡單,感覺好似返去深圳打邊爐的格局。湯底有十多款選擇,包括椰子雞、豬骨湯、翅骨湯等。不過大家都嗜辣,所以叫了麻辣雞煲。麻辣雞煲有不同麻度及辣度選擇,我們選了大麻及中辣。外面有自助小食吧,醬料吧,飲品櫃。小食約有7-8款包括春卷、鴨胸、拍青瓜等;飲品種類繁多,有多款韓式飲品、汽水、茶及最重要的啤酒。食雞煲唔可以無佢煙鴨胸及春卷,味道一般,過下口癮。主角上場雞肉夠麻但不算太辣,下次可以試下大辣,雞肉新鮮嫩滑,令人食不停口。大家消滅個雞煲後,就加水打邊爐邊爐配料多達七十多樣木耳水餃木耳夾口配上豬肉,口感極佳。海膽丸一咬開就瀑汁出尼,但味道似芝士,難以令人聯想到海膽。花枝丸有花枝肉在丸內,尚算彈牙魚腐質地爽滑,唔會成舊粉響鈴浸一浸湯即食,仲有少許脆,好似飲左啖湯入口黑豚肉片色澤鮮紅,肉味充足夠嫩,切得很薄,一淥即熟。皇帝蟹柳超市貨式,味道全來自雞煲的麻辣。飲飽食醉,係時候上甜品,韓式雪條。好香濃既

門口放左個兵馬俑
室內裝修簡單,感覺好似返去深圳打邊爐的格局。
麻辣雞煲有不同麻度及辣度選擇,我們選了大麻及中辣。

雞煲唔可以無佢

煙鴨胸及春卷,味道一般,過下口癮。
主角上場

大家消滅個雞煲後,就加水打邊爐
邊爐配料多達七十多樣

木耳水餃
木耳夾口配上豬肉,口感極佳。
海膽丸
一咬開就瀑汁出尼,但味道似芝士,難以令人聯想到海膽。
花枝丸
有花枝肉在丸內,尚算彈牙
魚腐
質地爽滑,唔會成舊粉
響鈴
浸一浸湯即食,仲有少許脆,好似飲左啖湯入口
黑豚肉片
色澤鮮紅,肉味充足夠嫩,切得很薄,一淥即熟。
皇帝蟹柳
超市貨式,味道全來自雞煲的麻辣。

飲飽食醉,係時候上甜品,韓式雪條。好香濃既蜜瓜味,裹面係雪糕,完滿的一餐。

總括而言,雞煲才是我的首選。
2017-06-29
$168 (Dinner)