2020-11-18 578 views
美味餃子店湯雲耳椰菜餃 (大)煎韮菜餃 (大)價錢💲: $44/ $43好味程度😋: 3.8/5服務🍴: 3.3/5環境🗾: 3/5性價比🥢: 3.8/5回頭率😚: 3.4/5-又係餃子的時候,今日介紹長沙灣美味餃子店💛記住呢間先係黃,唔好去錯太子啦!呢間係比較傳統嘅餃子店,入面冇咩特別裝修,仲會坐得有少少迫夾🧐-一如既往,我哋叫咗一碗湯餃同一碟煎餃。佢哋嘅餃比較厚皮大隻,入面餡料份量正常😆湯底係招牌野葛菜生魚湯,我就覺得呢碗湯都係偏向淡的,有少少魚同豬骨嘅味,唔會太濃味,清清地😋雲耳椰菜肉餃好爽脆,肉嘅份量比較少同醃得唔係好濃味,所以食落幾清新😌 食到就係原本椰菜有的清甜味。-另一款韮菜煎餃就出色啲,一樣大隻,每隻有煎到金黃色,個底仲好脆👍🏻 咬落去會有啲爆汁,但因為皮比較厚所以就唔係好勁。餡就惹味啲,因為韮菜>肉,而韮菜係勁香🤤 我就建議煎餃配埋佢個豆豉菜鋪辣醬食會更加重口味🥳 整體呢間都ok,係厚皮大隻的傳統餃。如果中意新式多味啲,皮又想薄啲就可以食左甜記先😙
美味餃子店
湯雲耳椰菜餃 (大)
煎韮菜餃 (大)
價錢💲: $44/ $43
好味程度😋: 3.8/5