2022-06-21 82 views
細細個嗰陣成日睇啲旅遊節目,尤其是去日本,有得睇無得食嗰啲,啲主持好鍾意食啲靚既牛肉,其中一款叫做飛驒牛,我印象好深刻。今日有幸自己都可以黎食返餐,真係好高興~~😊😊🟡鹿兒島黑豚脂肪分佈平均,唔會只有豬肉油膩感覺,淡淡甜香味滲出,唔會難𡁻。乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🟢學燒牛舌:店家話唔需要燒太耐,碌下反下keep住燒,好爽口,加啲檸檬汁更帶出牛味。乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🟣飛驒牛:主角果然唔失禮,燒到無紅色要即刻反,唔可以太熟,會太老,比肥牛仲要快熟,快燒封住肉汁,咬落好重牛肉汁流哂出黎,薄薄一片有如此口感,不得了。乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🔴緬甸虎蝦:一聽就知係進口貨😂😂店家話係要野外捉既,無得養,所以體型大隻,燒香後好重蝦味,肌肉結實,同普通食到既蝦真係無得比,一食想再食。乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

🟡鹿兒島黑豚

乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷