2021-06-10
細個去大圍通常都係食乳鴿、踩單車,但係而家多咗好多西餐廳啦!今日帶媽咪去試一次先😬行吓行吓,見到呢一間個名好得意,叫做風車,阿媽話試吓喎😉餐牌有好多嘢可以揀,見到呢個二人餐都唔錯,又可以食牛又可以食龍蝦,就叫呢個啦😎頭盤係沙律菜加煙鴨胸,啲沙律菜好新鮮,個沙律汁酸酸甜甜幾開胃,個煙鴨胸仲好軟滑,口感唔錯😇😇😇我就叫咗個龍蝦湯,個驚喜位係,裏面真係有龍蝦肉㗎!🥳🥳🥳我哋兩母女係好麻煩嘅客人,又鍾意食牛扒,但係又唔准流血水,叫人哋七八成熟,真係玩死師傅,😜😜不過佢又真係跟足指示,冇血水之餘,牛扒又唔會鞋颯颯👍🏻佢個配菜有烤焗過嘅菠蘿片,好fresh嘅感覺😘龍蝦意粉好好味!個意粉汁好濃好香,但係實在太大碟啦,我哋出盡九牛二虎之力先可以食晒😆😆😆😆last but not least, 佢個熱檸水,檸檬完全冇苦澀味,唔錯唔錯👍🏻👍🏻👍🏻😬😬😬😬
行吓行吓,見到呢一間個名好得意,叫做風車,阿媽話試吓喎😉
我就叫咗個龍蝦湯,個驚喜位係,裏面真係有龍蝦肉㗎!🥳🥳🥳