2023-05-26
前幾日朋友生日,特登喺網上面搵咗間西餐廳同佢食好嘢慶祝😗 呢間餐廳係大埔林村,主要嘅裝修風格行特色田園風,面積好大,有室外同室內嘅座位可以揀🤩 餐廳室外嘅佈置有啲花花草草同一個小小嘅許願池,可以打下卡❤️法式焗田螺( 一打)美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)呢個小編大推介!價錢唔貴,而且每粒田螺都好香牛油蒜蓉味,亦都煮到啱啱好,啲田螺仲要隻隻都好大隻👀 田螺下面有啲薯蓉墊底,薯蓉分量超多🥹 食落好滑好香牛油味,勁正🤭酥皮龍蝦湯🦞配蒜蓉包美味指數:👅👅👅👅 (4/5)超鍾意飲酥皮湯,所以每次去西餐廳都必叫😋 個酥皮勁香牛油味,食落去仲係脆卜卜👍🏻 龍蝦湯飲落去好濃郁,仲有龍蝦肉喺入面🤩 蒜蓉包食落好香脆,攞嚟點龍蝦湯一流🫶🏻🥩燒美國安格斯肉眼扒(8oz)美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)塊牛扒嚟到比我哋想像中大塊👀 我哋嗌咗五成熟,切開真係啱啱好,冇overcook到😆 啲肉好嫩好多汁,咬落唔會太韌,而且好重牛味,我同我個friend一人一舊好快就食晒🤤椰青美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)夏天一定要飲椰青!呢幾日咁熱嘅天氣,飲啖椰青真係好爽🥹❤️ 呢個椰青飲落去超清甜,餐廳有俾埋長匙羹,等
法式焗田螺( 一打)
美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)
酥皮龍蝦湯🦞配蒜蓉包
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)
🥩燒美國安格斯肉眼扒(8oz)
美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)
椰青
美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)
夏天一定要飲椰青!呢幾日咁熱嘅天氣,飲啖椰青真係好爽🥹❤️ 呢個椰青飲落去超清甜,餐廳有俾埋長匙羹,等你可以刮埋入邊啲椰子肉出嚟食🤭