2019-06-14 418 views
見天氣悶熱,想食d酸酸味味、又有點刺激既泰國🇹🇭野,今日黎到比較親民既大埔街市搵食。因為價位都比較平,我地兩個女仔叫左3餸一湯,仲叫左個薄餅(唔記得影相)😂冬陰公湯呢個湯一黎到,已經覺得好香又大碗,裡面仲好足料有蝦、魚塊、香料、草菇等。飲落去酸酸辣辣咁,好好飲😋🥬生菜包呢個可以揀豬肉碎或牛肉碎,由於我地有濕疹關係,我地揀左豬肉。味道酸酸辣辣,配上新鮮生菜,食落去好fresh。唯獨就係略嫌生菜份量唔多,最後既肉碎要空口食,如果菜既份量多點會更好。黃咖哩雞呢度咖哩可以揀青、紅、黃,咁我地唔係好食得辣,所以要左黃咖哩。呢個好好食,好香咖哩同椰香味,配上酥軟既烤薄餅,簡直一洗😋可惜唔記得左影薄餅😆馬拉棧通菜呢個味道略嫌有少少咸,份量多,都還可以

冬陰公湯
飲落去酸酸辣辣咁,好好飲😋
海鮮冬陰湯

🥬生菜包
味道酸酸辣辣,配上新鮮生菜,食落去好fresh。

生菜包

黃咖哩雞

呢個好好食,好香咖哩同椰香味,配上酥軟既烤薄餅,簡直一洗😋
可惜唔記得左影薄餅😆
黃咖哩雞

馬拉棧通菜
呢個味道略嫌有少少咸,份量多,都還可以
馬拉盞通菜
2019-05-04