2022-08-02 230 views
一直都有留意到呢間「果子」,由招牌到餐廳室內都好文青,不過平時好少會過太和食飯,今次終於的起心肝同媽咪過黎嘗鮮!入去個陣人唔算多,檯檯凳凳都係木為主,有一啲植物、掛畫裝飾,環境舒服。無骨海南雞媽咪最鐘意食海南雞,我地兩個人叫咗半隻。份量一啲都冇欺場,雞有連埋一碗飯,我地緊係揀咗油飯啦!油飯入口軟糯有甘甜味,媽咪讚不絕口呀。至於雞肉上檯係少少凍,肉質唔鞋口,口感係嫩滑嘅!本身我仲驚兩個人半隻太多,點知轉過頭就掃哂半隻雞軟殼蟹火山包呢味係果子嘅招牌特色菜之一,係餐牌一見到佢就即刻決定要order!上檯個陣我真係哇咗一聲,材料十分豐富,絕對同照片相符。除咗大大隻軟殼蟹外,有青口、蝦、蜆,農夫包焗到脆一脆,點埋佢個特製醬汁,惹味到停唔到口串燒拼盤有豬頸肉,同牛雞豬串燒各2串,兩個人share絕對夠食。串燒中我認為牛肉最好食,肉味夠之餘個沙嗲汁絕對有加分!嘢飲我地都係揀咗fresh d嘅梳打。香橙梳打有好多應該係橙皮係底架!橙味夠濃又有咬口,食邪惡嘢用黎解膩一流!仲有好多菜色未試到,有機會絕對會再黎!

無骨海南雞
媽咪最鐘意食海南雞,我地兩個人叫咗半隻。

串燒拼盤
串燒拼盤

青檸香橙梳打&青檸梳打

仲有好多菜色未試到,有機會絕對會再黎!
2022-07-29
Type of Meal