2020-08-30
今日去左懷仁街既呢間西餐廳試下,門面好靚 同懷仁街既其他舖頭有啲唔同style我地叫左兩個lunch set食~Lunch set可以揀 要頭盤或者湯,我地就揀左Caesar salad 同 湯,今日個湯應該係mushroom soup,好creamy同重菇味我本身唔太鍾意食草,男朋友叫左Caesar salad,我試左,食到應該用左蛋黃醬,我幾鍾意呢個配搭至於main course,我地就揀左 -➡️香蒜大蝦伴有機茄蓉闊條麵:呢個闊條麵幾好食,麵既質地係有啲彈牙既感覺,個茄蓉都幾fresh,我最鍾意係個蝦夠彈牙!(本人比較鍾意食蝦😂)➡️燒牛腹排伴法式燒薯:呢道菜看似簡簡單單,但食落我幾有驚喜。首先個牛煎到外面少少香脆既感覺(我叫左7成熟),食落口係好有牛味,好好食!第二,個燒薯點埋個汁好食~第三,係我覺得幾特別既地方,伴碟有啲豆,有部分係鮮綠色啲,有另一部分係燒過/煎過既,所以食落口係香啲~個lunch set係包埋精選甜品 同埋 飲品既~今日精選甜品係芒果芝士蛋糕佢特別之處係有果肉喺中間~餐廳環境好靚,可能疫情關係,枱都擺得疏既,所以坐得都好舒服~如果想食西餐,或者搵個地方同朋友食個
我地叫左兩個lunch set食~
Lunch set可以揀 要頭盤或者湯,
至於main course,我地就揀左 -
➡️香蒜大蝦伴有機茄蓉闊條麵:
➡️燒牛腹排伴法式燒薯:
第二,個燒薯點埋個汁好食~
個lunch set係包埋精選甜品 同埋 飲品既~
今日精選甜品係芒果芝士蛋糕
佢特別之處係有果肉喺中間~
如果想食西餐,或者搵個地方同朋友食個飯傾下偈,呢度都幾好~
我期待緊佢既新menu,下次再去試過~
順帶一提,呢度既服務係非常好,每上一個course都會考慮到食客可能會想落某啲調味料,然後問你需唔需要~
而且擺餐具for食唔同既course都講究!