2022-02-11
就黎過聖誕節 為左慳D錢 提早帶女朋友去食餐好既!專登搵咗呢間係大埔嘅扒房😍Fat Belly Butcher & Gin House!!!呢間食完一次真係翻唔到轉頭!!!重點重點重點 哩度侍應超有heart!!🥰除咗同我哋介紹咗menu有咩食之外, 仲推薦我哋去佢哋個雪櫃仔揀牛扒🥩侍應同chef會因應你鐘意咩口感揀翻適合嘅牛扒😋揀好部位仲可以睇到chef用高溫烤爐 燒牛扒🤤🤤女朋友試左塊ribeye 我就食開sirloin 為左好好享受兩塊扒 所以真係冇影好多相haha兩塊都真係好好味!!!!好tender, 除此之外仲好有肉味!唔太重油脂感🥳感覺好食嘅扒都係簡單presentation就夠了另外哩度既Side dish 都好高質食完上網睇返 哩度既扒係用返D酒店級扒房用開既大塊子 而且個高溫烤爐都係專登訂做 先做到哩個高溫烤焗既感覺以哩度價錢黎講 我覺得絕對係value for money 加埋 service 環境都非常好 係好好既用餐體驗 之後我都推薦左比好多位朋友 一定要黎試!甜品係蘋果crumble😆但想講未見過咁細粒蘋果🤣🤣餐廳有2層, 第2層感覺比較private🥂同
女朋友試左塊ribeye 我就食開sirloin
為左好好享受兩塊扒 所以真係冇影好多相haha
另外哩度既Side dish 都好高質
甜品係蘋果crumble😆但想講未見過咁細粒蘋果🤣🤣
餐廳有2層, 第2層感覺比較private🥂同埋off topic一下, 女朋友話廁所提供好多護理/衛生用品, 感覺餐廳好貼心🥰佢非常滿意
真係大力推薦呢間餐廳!希望之後晚市開翻後再食多次😣🥺