2017-11-27
聽聞e間日本餐廳d野好抵食,而且個芝士湯拉麵就一定要試下咁,咁就專登過去試下啦,去到之後,門口幾張枱都坐晒人客,而我就入去入面啦,入面就好d,得兩枱人坐緊,咁店員就安排左我坐張二人枱,無所謂啦,我都係得一個人姐!坐低左之後就望下佢個餐牌先!餐牌款式非常非常之多,眼見都有成20個套餐,而我就選擇左套餐A,加3蚊跟新鮮帶子同埋炸餃子,另外飲品就選擇左白桃汁,而拉麵湯底就選擇左香濃芝士湯底。等左唔洗好耐,菜式都出晒啦!拉麵上枱果陣又真係好香芝士味,咁我就飲啖湯先啦,都幾好,唔錯,跟住就食舊帶子啦,正確黎講e舊係凡立貝,食落去果陣個心重係凍law,佢重未完全煮好,可能個師傅真係以為係新鮮帶子刺身....跟住到d麵啦,d麵煮到過左時,林晒,完全唔彈牙,感覺上e碗麵就真係唔專業。跟住到粉飯啦,炒飯都算係大碗,裏面都有d蝦粒,蟹柳,炒埋炒埋,而炸餃子都無問題嘅,炸得都好香口,最後我都係食唔晒,因為e個餐份量都好多,杯野飲就無咩特別啦,都係用d白桃糖漿開嘅飲品,都幾夠味道,而佢地服務都唔錯,都幾有禮貌,希望下次再黎會有改善啦!