2018-08-23 835 views
六月頭過左尖沙咀做嘢,醒起朋友講過紅磡有間由細食到大嘅粢飯好好食,超鍾意食粢飯嘅我當然要一試啦!去到差唔多一點,小店只有十幾個位我一個人搭枱就易啲,見出面有幾個人都係買外賣嘅,有學生亦有街坊咁,感覺大家好似都係食開嘅。我叫左個粢飯配咸豆漿,印象中係$25-30嘅。店內姨姨新鮮即包粢飯比我,放到我面前真係好驚喜,係我見過最大隻既粢飯呀!個粢飯係肥嘟嘟好足料架!粢飯我最緊張就係飯同涵嘅比例。比例唔錯,如果飯再薄少少就更加好。由於個粢飯新鮮包畀我嘅,啲飯都好軟熟,但又粒粒分明唔會黏埋一pat咁。非常滿意!仲有令人期待既咸豆漿呀非常足料,朋友介紹加幾滴呢間小店嘅辣椒油係好惹味架,果然冇介紹錯,大家都可以試下!!$30內食到個美味飽足既午餐,又畀左我動力下午努力工作喇:)

個粢飯係肥嘟嘟好足料架!

粢飯我最緊張就係飯同涵嘅比例。

仲有令人期待既咸豆漿呀

2018-06-04
$30 (Lunch)
  • 粢飯
  • 咸豆漿