2019-02-11
今日因為有嘢做又要入深井。係openrice睇下除左燒鵝有咩好食😂,結果發現呢間有三間分店既 — 滾得棧。已經有一段時間無打過邊爐既我地決定今日試一試。我地大概傍晚五點到達,暫時無咩人 ,餐廳裝修好一般,食物價格也不平,我地係沖住手切牛頸脊而黎!↺手切牛頸脊ᴴᴷ$228: ☆☆☆☆☆真係無令到我地失望,牛肉油脂分布均勻,肉色鮮紅,厚切但入口鬆化,而且充滿油脂香同牛味,好好好食❤️🥰,雖然價錢唔平,但我覺得絕對值得,例牌其實都有好多片。依家諗返都🤤🤤 。我地立即想問可唔可以加錢轉大,可惜店員話唔得 ,好失望😞。↺🐷面青ᴴᴷ$63 : ☆☆☆☆🐷年當然要捧下場,呢個🐷既面仔肉好爽口,有少少似豬頸肉,但再爽一d 好好味。↺手打象拔蚌丸ᴴᴷ$78 : ☆☆☆☆第一次食用象拔蚌打既丸,好鮮味。↺番茄芫茜豆腐湯底ᴴᴷ$79: ☆☆☆☆雖然湯底材料好普通,但打邊爐一流,材料好足,番茄食落好甜,豆腐滑嘟嘟,微酸好開胃。↺另外仲有:三秒腐皮ᴴᴷ$42 : ☆☆☆ 其實即係響鈴,炸得好脆,真係放入熱湯三秒食得 ,不過$6一舊其實唔平,而且其他地方都有差,不多水準唔算突出。↺皇帝菜ᴴᴷ$38 : ☆☆☆☆同埋
手切牛頸脊ᴴᴷ$228: ☆☆☆☆☆
🐷面青ᴴᴷ$63 : ☆☆☆☆
手打象拔蚌丸ᴴᴷ$78 : ☆☆☆☆
第一次食用象拔蚌打既丸,好鮮味。
番茄芫茜豆腐湯底ᴴᴷ$79: ☆☆☆☆
另外仲有:
三秒腐皮ᴴᴷ$42 : ☆☆☆
↺
皇帝菜ᴴᴷ$38 : ☆☆☆☆同埋竹庶水ᴴᴷ$68 : ☆☆☆
份量真係好多,前者好新鮮,後者適合多人飲,對兩個人黎講太多,根本飲唔曬
,而且味道偏淡,可以唔叫。