2019-02-16 1517 views
次次黎apm 都未食過呢間餐廳,見唔使等就試下先。環境好大走簡約style, 坐起窗邊透出自然光都幾舒服。✨男友係個食肉獸,一黎就話要鋸扒,我就㨂左個意粉無咁heavy~~d 甜品都好吸引,見到都好想食✨草莓熱情梳打($38): 顏色好靚, 淡淡既士多啤梨味好清新,鍾意佢味道唔會好甜,浸左汽水既士多啤梨肉甜得黎帶小小酸幾好味。✨香蒜蟹肉意粉($98): 份量都幾多,呢個蒜味超香勁惹味,蟹肉都唔少。大啡菇切粒好juicy, 青紅黃椒都好爽甜。意粉有咬口,簡簡單單用蒜蓉同黑椒調味已經好好食。✨精選雜扒($198): 有肉眼扒,豬扒,雞扒同德國肉腸,全部都大大件絕對啱晒食肉獸,我地㨂左黑松露野菌汁都唔錯。仲有勁多薯條鋪底,蔬菜就係超長既豆角,車厘茄超甜。✨肉眼叫左七成熟,開頭望落以為好韌,但食落都ok 牛味算幾濃。✨火焰雪山($68): 個火焰唔算好勁xD, 面頭蛋白既酒香味好濃,我自己幾鍾意。下面鋪左蛋糕,蛋糕比較硬身,味道有d 似莎莉蛋糕。再下層就係雲呢嗱雪糕。因為個酒味都幾勁,所以整體味道唔會太甜,very nice~~~

草莓熱情梳打

香蒜蟹肉意粉