大排檔之《肥南燒鵝風味小廚》今日遠征屯門大排檔,價錢經濟又實惠,古法羊腩煲:羊腩煲非常足料大煲,羊腩炆得好軟淋,肥瘦適中,肉質細嫩,配料有冬茹、韭菜、枝竹等等,湯底濃郁,好岩撈飯食,羊腩羶味唔算勁,配埋腐乳醬食非常夾,食完個身暖笠笠, 百花牛柳粒:其實姐係蜜糖薯仔牛柳粒,牛柳粒同蜜糖薯仔份量唔會過多或過少,每樣都一半半,牛柳粒炒得好香唔會過熟,薯仔夠淋同好入味,加上芝麻帶點香口,蜜糖唔會過甜搶左牛柳粒味道,正宗萬州烤魚:上台時麻香味非常濃,辣椒香氣非常吸引味蕾,湯底夠辣夠香,但唔油膩,烤魚炸過後令魚肉鮮味更為突出,魚肉肉質鮮嫩,魚骨唔算多,整條魚吸收左湯汁精華,非常入味,口腔感覺越食越麻,喜歡食辣既朋友唔好錯過。肥南燒鵝風味小廚屯門鳴琴路1號山景邨景樂樓冬菇亭1-4號舖#foodie #hkfoodie #hkfoodblogger #美食當前 #食咗先講 #肥南燒鵝風味小廚 #屯門鳴琴路 #冬菇亭 #大排檔 #冬菇亭
大排檔之《肥南燒鵝風味小廚》

今日遠征屯門大排檔,價錢經濟又實惠,

肥南燒鵝風味小廚
屯門鳴琴路1號山景邨景樂樓冬菇亭1-4號舖