2024-04-11
📍台蔡滷肉飯 ⭐️大排長龍米芝蓮台灣菜係乜嘢驅使咁多人喺烈日當空之下排隊食呢間台灣菜?餐廳入選米芝蓮,都仲係平民價,仲要係台北主廚,滿滿嘅台灣風味😋可能就係咁多人幫襯嘅原因!✨ 爆蔥滷肉飯餐(糖心蛋) $58 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻滷肉偏濕潤,超級多,完全足夠撈到成個飯啖啖都係一半滷肉一半飯!加埋啲蔥好香!✨ 九層塔鹽酥雞餐 $73 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢一個鹽酥雞超級Juicy!外面酥脆,入面保留住好嫩滑嘅雞!🤤✨ 肉鬆起司蛋餅 $40 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢一個我個人好中意食!仲要拉絲~蛋餅係厚實嘅質感,佢係用手抓餅嘅餅皮~😋✨ 大腸包小腸 $40 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超級厚實嘅大腸!感動係同係台灣食一樣味!🥰✨ 酥炸花枝丸(6粒) $36👍🏻👍🏻👍🏻好食,不過我覺得呢一個好似度度食都係一樣嘅味道~✨ 大紅袍珍珠奶茶 +$18 👍🏻👍🏻比較普通,有少少淡🤣✨ 黑芝麻珍珠奶茶 +$18 👍🏻👍🏻👍🏻呢個有驚喜😍估唔到黑芝麻可以咁夾,好香!鍾意芝麻嘅一定唔可以錯過!
✨ 爆蔥滷肉飯餐(糖心蛋) $58 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 九層塔鹽酥雞餐 $73 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 肉鬆起司蛋餅 $40 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 大腸包小腸 $40 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
超級厚實嘅大腸!感動係同係台灣食一樣味!🥰
✨ 酥炸花枝丸(6粒) $36👍🏻👍🏻👍🏻
好食,不過我覺得呢一個好似度度食都係一樣嘅味道~
✨ 大紅袍珍珠奶茶 +$18 👍🏻👍🏻
比較普通,有少少淡🤣
✨ 黑芝麻珍珠奶茶 +$18 👍🏻👍🏻👍🏻