2023-10-20
相信唔少人見到海膽杯都會諗起鮨一 都算係佢地招牌菜 之前喺荃灣分店都食過 今次去到本店大埔 唔只海膽同魚籽滿瀉嘅賣相夠瘋狂 價錢都瘋狂地抵食 所以必須出post 大家一齊以晚市定食價錢 食到十一道菜有如omakase般嘅享受 聽講呢個餐是新推出 大家一定要留心睇🤓🤓🍂季節限定2人套餐($388/位)十一道菜呀癲呀 仲要係包埋生蠔刺身海膽魚籽杯 單點海膽杯 特價都要$198 轉日本海膽再加$50 而家餐包嘅就係日本海膽 淨係個杯都已經$248…. 而家比多$140多十道菜 除番開每道$14 一路食一路覺得賺左🤤🤤 都係老規矩重點分享最驚喜幾道菜 詳情睇相睇餐牌😆🥓味淋魚干點解魚干都要拎出黎講呢 因為平時食嘅魚干普遍都較乾身同硬 有時會有咬唔開嘅情況 但鮨一整嘅魚干比較腍身亦都好入味 作為開胃菜係一流😆🦪時令生蠔一般日本生蠔比較creamy會糊住個口 今次採用嘅係西班牙生蠔 一樣有手掌咁大隻 口感比起日本生蠔會爽啲 我自己係幾鍾意 而且完全唔腥 海水味濃 再有少少醬汁調味 非常鮮味 🤓🍣刺身盛合四品每道菜都係一人一份 唔洗搶食 亦令人有食緊Omakase嘅感覺 一道道上 晚市Omakase
🍂季節限定2人套餐($388/位)
🥓味淋魚干
🦪時令生蠔
🍣刺身盛合四品
每道菜都係一人一份 唔洗搶食 亦令人有食緊Omakase嘅感覺 一道道上 晚市Omakase價錢真係加多個1喺前面 $1388就係市價 所以呢個餐真係好抵食… 講番刺身 四品係油甘魚帆立貝三文魚腩池魚 全部都厚切 口感同味道都超新鮮🤣
🍸日本海膽魚籽杯
套餐主角絕對係呢個杯 一人一杯嫁 慢慢舀 一啖海膽一啖魚籽又得 一啖食悶海膽魚籽同隻甜蝦都得 啖啖滿足 海膽同魚籽份量都非常足夠 唔會淨番啲飯食白飯🤤
🍙櫻花蝦蔥吞拿魚腩卷
仲唔係Omakase? 用蔥吞拿魚腩卷作結 絕對要Highlight係啲拖羅蓉同飯嘅份量差唔多係1:1 密度好高好creamy 加埋櫻花蝦夾埋一齊食又更加惹味😆
🍲溏心蛋蜆肉味噌湯烏冬
食完一杯飯同一個卷嘅飯仲未飽?唔洗擔心 因為仲有成碗烏冬 以為用豬骨湯hea你塞飽你?真材實料嘅蜆肉湯 仲有兩隻厚肉嘅蜆同埋閃亮溏心蛋 大推介from爭啲飲曬成碗湯嘅我🤭
🍰甜品
甜品係都唔細舊嘅芝士蛋糕 濃郁芝士味 都算典型喺日本菜食到嘅芝士蛋糕味 質地都幾實淨 作為跟餐甜品係好有水準😋
都忍唔住介紹左七道菜 淨番四道其實都係好食只係真係太長冇人睇了 惟有用相片說話👇🏻😹
🥗蟹籽沙律
🍢漬物兩品