2008-07-20 28 views
和老媽撐枱腳, 叫了四樣野:炸蝦餅 ($30) : 上次食過後, 念念不忘, 雖然好熱氣, 但今次點都要再叫. 仍舊沒有令我失望, 蝦肉好多, 又彈牙, 絶不欺場. 連不好炸野的老媽, 都話食得過.炒什菜 ($30) : 味道沒啥特別, 只係唔會用菜頭菜尾炒成. 青咖喱雞 ($40) : 甜甜地, d 好似茄子的波波好好甜喎. 雞只係一般的雪雞脾肉, 但醃得幾入味, 我諗做沙嗲雞串的都係用同一種雞肉. 因為份量頗多, 吃不完. 又唔想浪費, 結果打包了回家, 煮咗個靚仔, 第二日帶飯. 正!濕炒海鮮河粉 ($30) : 遠遠見到一個湯碗, 老媽話, 我們無叫湯喎...點知, 原來係個炒河. 河粉用豉油先乾炒了, 再煮一個汁上碟. 海鮮有魷魚和蝦, 雖然唔係大隻, 但係新鮮貨, 蝦仲開咗邊和清去了腸臟. 的確少見! 抵讚!埋單盛惠$130, 仲打包了兩盒回家, 因為菜, 蝦餅和咖喱都吃剩不少. 份量之大, 相當驚人!環境, 老實講, 真係好一般, 沒有冷氣, 附近又濕濕地. 見有d街坊, 都係叫外賣, 若我住得近點, 都會考慮外賣好了.
和老媽撐枱腳, 叫了四樣野:

• 炸蝦餅