2K
2008-01-04 42 views
同朋友去大澳行0下, 搭完一個鐘又焗促又dun 的巴士, 入到0黎成1:30pm, 0黎呢度食個lunch 醫醫肚, 叫了個細份什錦拼盤($80), 加個什錦炒飯($50) share 食.兩樣一齊0黎, 原來份量極澎湃! 拼盤係全齋, 有素鵝, 粟米仔, 腐皮卷, 酸齋, 仲有另外兩隻唔知乜0野名的麵根... 咁多樣以素鵝最好食, 雖然朋友食了一件即話「嘩, 成口油!」, 不過係炸得好熱又極脆, 好好食! 酸齋都唔錯, 同一般市區買到的唔係好同, 呢度的一粒粒cubes 咁樣, 賣相似好似生炒骨, 雖然個人覺得唔多夠酸; 其他的味道一般, 腐皮卷就真係太油. 原來細份都咁大份, 結果我0地都係食唔晒.炒飯賣相同食味都一般, 好在炒得夠乾身, 而且入面d 冬菇粒好惹味! 又係因為太大碟, 我0地係食剩了一半有多, 唔0徙0野0既我0地打包了拎了返屋企, dinner 翻叮了0黎食, 竟然leftovers 都夠2 人份量! 建議大家0黎食的話, 可以叫一碟4-5 個人share 都得!唔好睇佢舊舊0地又殘殘0地咁, 環境同衛生都幾好的; 招呼都唔錯.山長水遠入到0黎, 呢度係

山長水遠入到0黎, 呢度係一個唔錯0既素菜選擇... 唔知佢d 「葷」菜掂唔掂?