2020-11-11 2293 views
每次路過都見到呢間台灣菜好多人排隊,宜家先知原來可以用Gulu app上網攞飛先,所以今日終於可以試到啦。台灣菜當中我最鍾意就係紅燒牛肉麵同埋蛋餅,所以今次都有叫到呢兩樣。🍜紅燒牛肉麵(走蔥)$65份量好多,食到好飽。牛肉有四塊,好大塊好厚,煮得好軟淋,都幾有牛味,好食。有大量酸菜,唔錯。麵幾掛汁,口感彈牙。🍳芝士肉鬆蛋餅(走蔥)$42比起平時喺其他台灣菜嘅餐廳食到嘅蛋餅大份,可以切開六大件,又厚,抵。肉鬆好多,好重肉鬆味,仲有啲酥脆。但如果可以見到流心嘅芝士應該會再開心啲。🌶自家麻辣醬(含蝦成分) $0每張檯都有自家麻辣醬,鍾意食辣嘅我梗係點都拎少少試吓啦。少少都好夠味,係我會鍾意嘅麻辣味,又唔會太油,都幾香。我加咗少少落啲麵,又加左少少落蛋餅,都幾夾。🍹芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶(微糖走冰)$38因為跟餐飲品有半價,所以其實只係$19。可惜冇得走甜,只可以微糖。店員話如果走甜會無味,所以佢覺得微糖會好味啲。但其實微糖對我黎講都係有啲甜,其實我覺得如果無糖都應該會有茶味嘅。個奶蓋都幾正,好有奶味。但如果個奶蓋厚啲會再開心啲。雖然佢係比飲管我,不過我會直接拎起隻杯,斜斜地45度角咁飲,咁就

🍜紅燒牛肉麵(走蔥)$65
份量好多,食到好飽。
牛肉有四塊,好大塊好厚,煮得好軟淋,都幾有牛味,好食。
有大量酸菜,唔錯。
麵幾掛汁,口感彈牙。
紅燒牛肉麵

🍳芝士肉鬆蛋餅(走蔥)$42
肉鬆好多,好重肉鬆味,仲有啲酥脆。
但如果可以見到流心嘅芝士應該會再開心啲。
芝士肉鬆蛋餅

🌶自家麻辣醬(含蝦成分) $0
自家麻辣醬

🍹芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶(微糖走冰)$38
個奶蓋都幾正,好有奶味。但如果個奶蓋厚啲會再開心啲。雖然佢係比飲管我,不過我會直接拎起隻杯,斜斜地45度角咁飲,咁就可以同時飲到奶蓋同埋茶啦。
芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶

明明食完嗰陣先五點幾,但門口已經排滿晒人。
2020-11-11
$124 (Tea)
紅燒牛肉麵
芝士肉鬆蛋餅