🎀大角咀。懷舊風霓虹燈特色串燒店🍢🎀🪄店名* #酒燒弄🔮地址*大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$754 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵由於地段唔算太方便 好少去大角咀食野 今次見到呢間都好出名食串燒 所以過黎試下😋舖頭開到好夜凌晨12點先關門 所以好適合一大半朋友夜晚聚會吹水😎餐廳唔算太大 大概可以容納6-8枱左右 但係裝修十分有特色 見到碗碟及牆身,裝飾裝潢都係偏懷舊風 竟然比我見到充滿歷史感覺既公雞杯,花紋碗 系我婆婆年代用既餐具 好有回憶😗而餐廳枱就係用黑色木紋枱 同埋燈都係用左圓頂電燈泡 迎合翻主題☢️🍽️食物質素🍽️餐廳竟然系全日免加一 超級正😎除左有各式各樣既串燒之外 仲有飽肚丼飯 賣相都係十分吸引😍另外串燒花多眼亂 唔知揀咩好都可以直接叫串燒套餐 set好曬免除選擇困難症發作🤣另外仲有魚扒羊架等 想再飽肚啲都可以另外叫佢地冷熱蕎麥面,烏冬或飯添😚小食更有炸物,小菜選擇🥗✨登記餐廳會員更可以以積分換取現金消費額 滿$100就可獲得10積分⚜️二人餐$698👀評分💖💖💖💖💖🪄支豆份量超多勁大碗 以幼鹽作調味 支豆味道咸香 外表大粒
🎀大角咀。懷舊風霓虹燈特色串燒店🍢🎀

🪄店名* #酒燒弄
🔮地址*大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖 🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$754 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

二人餐$698
🪄支豆
份量超多勁大碗 以幼鹽作調味 支豆味道咸香 外表大粒飽滿 而且好容易食 作為前菜都唔錯😊

🪄鱈魚乾
呢份小食以公雞杯裝 好有特色 分開左長條形 所以食落好方便 口感脆身香口 好好味😋

🪄唐揚雞軟骨
雞軟骨系即炸即上 再配有沙律醬 每一粒都金黃香脆 十分有咬口 熱辣辣 食唔停口😋

🪄雞翼兩串
主角串燒終於上拉😍 雞翼開左身串起 勁香噴噴 外皮焦脆 但內裡又保持肉汁 雞翼份量好大件 肉質嫩身😋

🪄白鱔兩串
切開左一小舊串起 而且完全無骨 超方便食用 外片魚皮焦脆焦脆 咔咔聲 魚肉好彈牙 帶有魚香🐟

🪄極品牛舌心兩串
估唔到佢都好厚身 好有彈性 牛舌燒得岩岩好 牛味好濃😆

🪄軟骨雞肉棒兩串
食落有軟骨 比較有咬口 味道唔錯😉

🪄黑豚蘆筍卷兩串
黑豚肉系偏薄身 包裹住蘆筍 蘆筍好甜好嫩 可以一試😊

🪄茄子兩串
🪄翠玉瓜兩串
茄子同翠玉瓜都係好大舊 如果可以燒得淋身少少應該會更加好食😙

🪄汁燒豆腐兩串
外表好焦脆 食到有啲呢hea 因為佢係甘爆汁出黎🤣🤣

🪄芝士年糕兩件
打卡必叫 以香脆紫菜包裹住芝士年糕 芝士可以拉絲好正 好邪惡😍

🪄飲品-水蜜桃梳打 & 解茶 $38 & $18
由於我地唔飲酒 所以可以選擇不多 水蜜桃梳打味道偏淡 反而有少少似橙味😂

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️