2024-04-27
本身約咗朋友喺第二間大角咀嘅韓國嘢食食晚餐,不過竟然去到先發現嗰日休息🥹所以就臨時轉場嚟到田浦食肉食韓燒🔥當晚我哋8點幾去到,嗰場差唔多坐🈵但都係等職員執張枱就即刻入到去坐了🧘🏻♀️#烤五花腩+豬頸肉💰$470碟肉一上台,韓仔職員就即刻開始幫我哋剪開啲🥩同埋幫我哋燒,全程完全唔洗自己落手㗎😆呢個服務費真係抵俾🤣燒肉燒得好焦香,肉嘅面咬落係脆脆地嘅,但唔會燒得燶得劑,所以食極唔停口🤤#水冷麵💰$98水冷麵都十分不錯!尤其係食完燒肉,食返碗水冷麵降下溫就啱曬🌡️餐廳有提供鉸剪俾你自己剪開啲面,咁就更加容易食落口😋味道方面就唔會太酸太辣,麵條好煙韌好有咬口,湯底好清爽🌬️下次再去都會再叫!🥹#免費配菜💰$0一坐埋枱,職員已經攞晒好多唔同款式嘅醬同配菜出嚟。我自己最鍾意最右手邊嗰款醬,酸酸地嘅感覺配搭肉可以解膩~環境方面,經過見到佢開曬門咁以為坐入去會好焗,但唔知點解一路食都唔覺得有好熱嘅感覺🥵🔥又唔會開行個冷氣好凍咁。凳下面有位置放袋,雖然檯凳有少少油淋淋,但食燒肉嘅地方嚟講算乾淨!
#烤五花腩+豬頸肉
💰$470