2022-07-23 1037 views
今日係大角咀附近處理完事務,發現利得街有間門面裝潢什有風味的中菜,決定入內一試😛牆身貼有大量大廚寶哥和政要/重要人物的合照,證明大廚功力有番咁上下😎因為出邊真係好熱,所以叫咗個冬瓜薏米湯,清熱去火開胃!占士土匪蛋炒飯一款我仲未食過的炒飯,相信係加咗孜然粉、雞蛋、蔥花及辣椒等不同食材,新鮮炒出來,令人食完一碗又一碗🥄川式口水雞飯講到口水雞,除左雞肉要嫩滑👍,果醬汁都好重要,辣辣麻麻甜甜的感覺沖擊咗我的味蕾,送飯也是一流🥇蝦仁海鮮煎兩面黃呢間食店完全係私房菜之輩,因為呢款菜式唔係好多中菜會提供了,食落勁乾身勁脆口,但係一點也不油!(試過食到出面用大量油炸,好油的類似菜式,水準高太多了) 自家出品港式花香奶茶,檸茶大大杯,飲落絕對有驚喜。原來加入了獨門秘方,花香茶香相當益彰💐☕鋪內位置寬敞,更設有VIP房,可以包房同好友大快朵頤😋😋😋參考MENU:

因為出邊真係好熱,所以叫咗個冬瓜薏米湯,清熱去火開胃!

占士土匪蛋炒飯

川式口水雞飯

蝦仁海鮮煎兩面黃

自家出品港式花香奶茶,檸茶

鋪內位置寬敞,更設有VIP房,可以包房同好友大快朵頤😋😋😋

參考MENU:

2022-07-14