2021-10-03 107 views
素菲亞係堅尼地城出名嘅素食餐廳,經過先發現喺大角咀都開咗分店,見餐牌都幾吸引就入咗去食,餐牌入面嘅選擇都算多,有意粉、意大利飯、漢堡、薄餅同農夫包,不過我覺得意粉就偏細份。•🥢 鮮茄海鮮焗長通粉 $118賣相好靚!係素食嘅海鮮焗長通粉,用咗菇同豆類整成帶子、蟹柳同魷魚,雖然食落就知唔係真海鮮,但幾款個樣都整到好似,仲做到少少彈牙嘅口感!加埋鮮茄、素肉醬同芝士好好食,不過略厭芝士少咗啲啲,撈勻咗就唔太食得出。•🥢 黑松露野菌闊條麵 $118本身見到長通粉個賣相比佢吸引咗,點知食落呢個闊條麵都好正!本身野菌已經用黑松露炒過,之後闊條麵上面都仲有一匙黑松露!撈勻之後黑松露味超濃🤩 闊條麵軟硬都好適中,而且鍾意佢幾乾身,唔會好creamy/好膩👍🏻

🥢 鮮茄海鮮焗長通粉 $118
鮮茄海鮮焗長通粉