2024-12-03 0 views
今日黎天后接朋友放工,佢就帶咗我黎食佢嘅港島飯堂,港島食到呢個價錢仲要咁足料嘅日式小店真係好難得!今次同朋友叫咗牛肉豬骨湯鳥冬($58):牛肉係用燒用汁煎過,配埋豬骨湯中和返個鹹味就啱啱好,烏冬質地彈牙,配菜仲有粟米同溏心蛋。牛肉壽喜鍋($68)(轉烏冬+$10):牛肉嘅份量好多,一上枱壽喜燒汁嘅香味撲鼻而黎,入面嘅配菜真係值得一讚,有冬菇、金菇、娃娃菜、豆腐、日式生蛋,另外仲有粉絲,食埋個烏冬真係飽到上心口,一個女仔絕對食唔晒,$70食到咁豐富嘅一人鍋真係好滿足,大推!所有跟餐特式飲品都只係加$10,唔係普通嘅檸茶檸水,我哋分別叫咗百香果綠茶同手打蜂蜜檸檬水,百香果味好香,檸檬水都唔會太甜,呢個價錢飲到兩杯台式飲品咁!小食方面,今次叫咗唐揚雞配手件他他汁($35),唐揚雞即叫即炸,香酥可口,皮薄多汁,上菜嘅時候都仲熱辣辣,配埋沙律醬更加出色。另外我哋仲叫咗和風雜菜沙律($35),沙律份量好大,醬汁酸酸甜甜,去膩一流!呢度環境乾淨舒服,裝修都好新淨,員工都好有禮貌,絕對會再黎!

牛肉豬骨湯鳥冬
牛肉壽喜鍋(轉烏冬+$10)
和風雜菜沙律
唐揚雞配手件他他汁
$100 (Dinner)
牛肉豬骨湯鳥冬
牛肉壽喜鍋(轉烏冬+$10)
和風雜菜沙律
唐揚雞配手件他他汁