2023-07-10
📍天天素食🥬LUNCH食快餐店都食到悶, 有時突然想食多D菜蔬.昨日唸住健康D, 黎個Green Monday! Lunch食個素!!😂我外賣叫左2款餸,-素怡香茄子及羅漢齋(跟湯) $45羅漢齋幾吾錯!夠多種類, 有木耳/雪耳/🌽栗米芯/紅蘿蔔🥕/茹同菜,d雪耳/木耳/冬茹整得又夠淋同滑身,😆雖然食緊齋,但一d都吾dry!👍聽說應該食下吾同顏色既菜蔬! 所以我揀左🍆紫色既茄子, 茄子加埋d肉碎, 又有小小汁,最岩撈下飯👍 每次選完兩餸,姐姐仲會夾d菜架! 🥬👍今日個素湯係 (雪耳木瓜湯)🥣 非常夠熱♨️真係燙手個隻架♨️!里面又多湯渣可以食!其實鋪頭除左有飯賣之外, 仲有粉麵/腸粉/點心/甜品/涼茶/應節食品🥮..等!總結:很足料抵食又健康!會定期幫襯!😋美味指數:7.5/10💲性價比:8. 5/10📍天天素食天后英皇道14號天后蘋果商場G6-7號舖Tel: 25660096______________________________
我外賣叫左2款餸,-素怡香茄子及羅漢齋(跟湯) $45
😆雖然食緊齋,但一d都吾dry!👍
總結:很足料抵食又健康!會定期幫襯!
😋美味指數:7.5/10
💲性價比:8. 5/10