2024-01-09
天水圍好難得有打邊爐放題食,見到天鳥居酒屋新推出火鍋放題,我就約左朋友去試。本身呢間居酒屋食物質素都幾高,所以我地都幾期待我地要左個極上安格斯牛小排套餐放題,都係三百幾蚊,係一般食到牛小排既價錢我地要左個胡椒豬骨鍋,睇得出落足料,湯味濃,加埋胡椒味好暖身佢會先上左頭盤肉、刺身同海鮮,每樣野睇落都好新鮮,刺身食落去全部都好鮮甜,尤其係帶子,好可惜剩係頭盤送,想食要比錢再叫肉類方面,牛當然推薦m7澳洲和牛同牛小排,不過估唔到豬都咁值得推介,佢個鹿兒島茶美豚肉眼不錯,唔會有騷味,但又有豬肉既味道,咬落唔會好un,幾乎做到牛肉既口感,所以我地都encore左我地黎呢到食其中一個原因就係可以任食日式小食,即時叫左個芝士年糕,呢啲真係得日式放題先食到,另外仲叫左黑松露薯條,黑松露醬非常香濃;係日本好鐘意買可樂餅食,叫左個牛肉薯餅,完全係懷念既可樂餅味道!野飲出面有凍櫃,茶、汽水啤酒任飲,甜品都好不錯,仲有抹茶蕨餅食,真係好日式!
野飲出面有凍櫃,茶、汽水啤酒任飲, 甜品都好不錯,仲有抹茶蕨餅食,真係好日式!