月色正濃,肚正餓。人在利東街浮遊,見到紅紅燈籠高高掛,係神比我既啟示,食碗越南粉,嘆個法包都唔錯。位置毗鄰利東街,行行下就會見到有間裝修好有越南風味既小店環境小店設有吧台及木椅位,鳥籠燈、紅色燈籠點綴綠色主牆,好有東南亞風味。食物晚巿套餐$80,包主食及飲品主菜可以揀越南河粉/越式法包/撈檬粉/飯。唔洗另外加$,套餐包埋特飲檸檬特飲/橙汁/西柚汁/椰青水/汽水/香茅青檸水/越式煉奶咖啡;啤酒就要再加$20。🥪脆燒腩法包即烘法包外脆內軟~ 卜卜脆豬腩燒到脆卜卜啊會油,咸香滋味。內餡除左脆腩仲有札肉、青瓜﹑蘿蔔絲﹑芫茜﹑洋蔥。醃左既蔬菜酸尾尾,好清新,配埋餐廳自家製火雞肝醬,鮮甜而不膩。🥣札肉湯河湯河唔似一般越南餐廳咁濃味同味精,清湯加上九層塔令到個湯底更有層次,飲左湯都唔會覺得口乾🐤香蒜牛油雞翼皮脆肉嫩,大大隻,濃香蒜粒同牛油洗禮下好惹味🥢木瓜絲沙律食完雞翼想清清個口腔,食個salad refresh下就岩哂酸甜爽脆木瓜絲,配埋脆花生,東南亞風味出哂黎🍵熱香茅青檸水一上台就覺得好香,酸甜又開胃,仲可以揀少甜,健康之選🧉椰青水消脂解渴,比平時飲開既椰青水無咁甜,都好健康食飽飽,天黑黑,回歸

月色正濃,肚正餓。

位置
毗鄰利東街,行行下就會見到有間裝修好有越南風味既小店

食物
晚巿套餐$80,包主食及飲品
主菜可以揀越南河粉/越式法包/撈檬粉/飯。

🥪脆燒腩法包

🥣札肉湯河

🐤香蒜牛油雞翼

皮脆肉嫩,大大隻,濃香蒜粒同牛油洗禮下好惹味

🥢木瓜絲沙律

酸甜爽脆木瓜絲,配埋脆花生,東南亞風味出哂黎

🍵熱香茅青檸水
一上台就覺得好香,酸甜又開胃,仲可以揀少甜,健康之選

🧉椰青水
消脂解渴,比平時飲開既椰青水無咁甜,都好健康

食飽飽,天黑黑,回歸訓教教豬了。