2021-07-17 35 views
尋日放假約咗friend去灣仔書展,中午諗住同佢嚟到金鐘太古廣場呢邊搵嘢食,見到呢間新開嘅外賣店好似幾吸引,就嚟幫襯下~佢主打台灣菜同泰國菜嘅外賣,午市套餐只需$80 ,包嘢飲,唔錯糖醋肉飯一大盒飯🍱係有機紅米飯,感覺好健康~仲有好多舊糖醋豬肉,大大嚿,調味幾香,咬落幾有口感,煙煙韌韌,仲會有兩大粒魚蛋,好似長洲魚蛋咁,幾彈牙,而且有幾多蔬菜🥬係一個健康嘅午餐~仲包左一大杯凍奶茶🥤幾香滑,甜甜地,奶茶味幾濃郁~瑞士汁無骨雞髀有好大隻雞髀🍗好香嘅滷水汁,肉質幾滑,食落啖啖肉,同樣係紅米飯,仲有兩大粒魚蛋同唔同嘅蔬菜🥬配左無糖豆漿,真係冇糖喺入面,豆漿味好濃郁

糖醋肉飯

瑞士汁無骨雞髀

2021-07-16
TakeAway
$80 (Lunch)