2023-04-18 59 views
太子呢間 @loktongkeehotpot 主打火鍋,餐廳好光猛,好有空間感,有梳化位坐得幾舒服!我地一坐底店員就俾咗9款火鍋醬料俾我地自己調製~ 🍭花膠魚翅雞煲話明「樂湯雞」又點少得食佢地嘅雞呢~ 而養生嘅花膠湯底一向係我打邊爐之選~ 見到有成隻雞喺個鍋入面,仲有唔少翅同花膠,金黃色湯底鮮甜好飲~ 去到咁上下店員會幫手斬開隻雞俾我地食~ 🍭麻辣雞絲海蜇對於唔食得辣嘅我嚟講呢款真係辣到我唔係好頂得順😂 岩晒鍾意食辣嘅人~ 雞絲海蜇同青瓜撈埋一齊係無得輸!🍭Prime 牛小排(半份)呢個好好食,我差唔多可以ko晒成碟😂 好嫩滑,唔駛點咬就吞到~ 新鮮有牛味,好正~ 🍭即炸響鈴佢地自家即叫即炸響鈴,比一般響鈴大份,口感更加香脆!仲有紫菜味下次要試下!🍭自家製招牌丸餃拼盤擺得好靚嘅拼盤~ 有龍皇雲吞、花膠魚翅餃、韭菜餃、黑椒芝士和牛餃,手打墨魚丸和蝦丸,足料好食~🍭新竹米粉細食人士專點😂 喜歡新竹米粉好幼身,可以索晒啲湯咁食,又唔驚會太飽~ 🍭自家製圓肉杞子菊花露打邊爐一定要點清熱飲品,呢個成壺咁上,邊打邊飲都好快飲晒!

🍭花膠魚翅雞煲

🍭麻辣雞絲海蜇

🍭Prime 牛小排(半份)

🍭即炸響鈴

🍭自家製招牌丸餃拼盤

🍭新竹米粉

🍭自家製圓肉杞子菊花露
打邊爐一定要點清熱飲品,呢個成壺咁上,邊打邊飲都好快飲晒!