2010-06-30
同老公慶祝相識五周年,諗住去間高級少少的餐廳。原本想去中環食西班牙菜,點知在報紙看到Cova的介紹,就貪近轉軚試呢間餐廳。又一證明如果間餐廳係得,根本不需要賣廣告。因為老公對甜品不太熱衷,我們沒有去食下午茶自助餐,改為選擇去食午餐。套餐包括頭盤、主菜和指定甜品。如果多加$26,仲可以多杯飲品。頭盤可揀湯、沙律又或者係自助salad bar。我們當然也是要salad bar,任食點都著數啲。一坐低侍應就遞上麵包,味道不俗,早知要多幾片,哈哈!Salad bar的東西選擇唔算少,有煙三文魚同火腿哈密瓜等貴價嘢。質素ok,蔬菜新鮮。特別是生菜,好甜好味。有好多火腿,好似老公完全唔食任何沙律淨係食火腿的人也不愁沒東西吃。套餐$169起,某些主菜要另加$60,划唔划算就見仁見智。因為$169的主菜我唔啱食,我在無可奈何的情況下選擇了鱸魚扒,要$219。老公就點了大蝦天使麵(要另加錢)。天使麵的汁唔錯,不過大蝦唔算大,極其量只可以叫中蝦。我的鱸魚冇咩味又腥,失望之選。我們沒加飲品,所以一人有一個甜品。老公點了Gelato,我就要mango mousse。Gelato附乾冰上,幾特別有驚喜。 味道我
一坐低侍應就遞上麵包,味道不俗,早知要多幾片,哈哈!
我們沒加飲品,所以一人有一個甜品。老公點了Gelato,我就要mango mousse。Gelato附乾冰上,幾特別有驚喜。 味道我覺得還可以。Mango mousse食得出用新鮮芒果炮製,唔會好膩,good!
總括來說用二百幾蚊食呢個lunch是相當唔抵!就當是食環境吧!一次就夠了。建議多吃麵包和沙律,感覺會飽肚一啲。