2019-07-23
去開銅鑼灣想搵間餐廳可以坐耐少少,就諗起曾經紅遍一時嘅「咖啡弄」排隊要排到出樓梯下面🚶🏻♂️,但如今人氣已經差太多啦,餐廳需然都坐左幾枱客人,但假期下午時段唔洗等位就可以直入,可能太耐冇嚟服務都改變左,記得最初幫櫬係有台灣腔嘅店員幫客人落單,感覺比較似貼近台灣店感覺,如今都係香港人,人手亦超不足,食物質素感覺都下降咗😐-當時人氣《草莓冰淇淋鬆餅》🥞,如今變得超厚實不夠鬆軟,蛋味是充足的,但偏乾最後好辛苦地食左兩小件超失望🙍🏻♂️,《玉米里肌起司可頌》🥐牛角包夠脆身,車打芝士好濃味,火腿配料夠多算唔錯,指定要叫兩杯飲品都比較偏甜,《茉香蜜桃冰茶》面上放滿水果賣相幾靚,茶都幾清新蜜桃味好出眾🍑,如果減一點糖會更好😳《冰焦糖瑪奇朵》真係甜到頂唔順,最後剩下大半杯,經過時間變遷好似已經唔係熟悉嘅咖啡弄,剩下好處就係變了冇限座時間食左接近兩個鐘都冇被人趕走,假期可以好好休息一下🤫